Kallt och blåst

Det är alldeles för kallt för att vara i Maj, tycker jag. I Maj vill jag kunna vara ute och njuta hela dagarna, av trädgården och av naturen, men nu är det så kallt varenda dag. Idag blåser det alldeles förskräckligt också. Inte kan valparna vara ute så långa stunder heller i den kalla blåsten. Så regnskvätter det lite ideligen också, lagom så det är blött i gräset för valparna. Inte mycket regn, vilket ju skulle behövas, utan bara småskvättar.

Men nu har jag klagat nog. Vackert är det i alla fall! Valparna är nu fem och en halv vecka, och det är full rulle hela tiden dom är vakna. Tur att dom sover rätt långa stunder också, så jag hinner gå med de stora och jobba i trädgården. Men det blir dåligt med vila, och det känner kroppen verkligen av.

Jag har inte så mycket bilder på valparna, eftersom det blir mest att jag filmar dom med mobiltelefonen, och lägger på Facebook istället. Men här kommer alla nya bilder iaf.

Min buskpion har börjat blomma.

Tulpaner och tovsippor vid dammen.

Tandrot är det mycket av i år. Här vid Hornsjöns dammar.

Drillsnäppa vid Hornsjön.

Grågäss.

En gröngöling.

Vildapel och gullvivor vid Hornsjön.

Gullvivor i Viksjö.

Och gullvivor vid Horn.

Gullvivor och orkidéer vid Horns kungsgård.

Fantastiska gullviveängar vid Alvedsjö by.

Halsbandsflugsnappare, som håller till i en av mina holkar.

Vid Hornsjön.

Vackert hus i Alvedsjö.

En häger.

En ung knölsvan lättar.

En ladusvala.

Koltrastunge, som höll på att flyga på mig först.

En smultronvisslare.

Ett par storskrakar, som målar stenen vit.

Och flyger sen iväg.

Vacker vit syrén i Alvedsjö.

Theia och Tova.

Theia.

En tosteblåvinge.

En jättetulpan.

Nån slags törel och tulpaner.

Sälg.

Det är väldigt fullt i mitt lilla växthus, så länge jag inte kan sätta ut alla blomplantor. Värme tack!

Vildapel vid Hornsjön.

Och så några valpbilder på slutet. Orange och grön.

Gul.

Blå fjäskar för mamma.

Så kommer några av mina valpköpares bilder.

Här är Kohagslyckans Raska, från Tovas första kull.

Vinner / Joschi är med matte Kikki upp i ett fågeltorn. Bra gjort att gå upp och ner i den höga, branta trappan.

Joschi och Kikki igen.

Här är Xerxes / Moritz, som har flyttat med matte och husse till Norge.

Kan också skriva att jag nu skickat in registreringspapperet på valparna till SKK. Namnen i stamtavlorna blir Ystra, Yoko Ono, Yvar, Yoyo och Yster.