Solig morgon

En fin vintermorgon, med sol och ett par minusgrader. Det var sol även igår, men blåste väldigt kallt. Det känns skönt nu, att ljuset så sakteliga återvänder, och att våren känns inom räckhåll.

Det blir inte så täta uppdateringar längre, och jag funderar även på att lägga ner bloggen. Åsikter om det? Men nu ska jag i alla fall lägga ut ett stort antal bilder,

De första snödropparna har kommit upp i trädgården, upptäckte jag igår.

Eftermiddagshimmel igår.

På sina ställen i Hornsjön är isen alldeles grön. Det är små gröna ”växtbollar”, som jag tror heter getraggsalg, som blåste in mot stränderna under stormen Alfrida, och sedan fastnade i isen.

Hornsjön.

Theia.

I förrgår var jag i Borgholm, och sen körde jag kustvägen hem ända från Äleklinta. Här var det sol över Blå Jungfrun.

Vid Gillberga.

Alldeles intill stenbrytningen vid Gillberga flög minst sex havsörnar, plus en massa kråkfåglar, omkring. Antagligen hade det blåst in mycket fisk där.

Sandvik.

Gamla eken vid Horn.

Två enar, en som klarade sommarens torka och en som inte gjorde det.

Blåsig och kall dag vid Fornbod.

Det var så kallt, så hundarna ville snabbt upp till bilen igen.

För några dagar sedan hade jag sex st. havsörnar samtidigt vid Hornsjön. Kanske samma som var vid Gillberga sedan. Fyra av dom flög iväg direkt, men två st. cirklade över mig och hundarna en stund först. Underbart!

När vi kom längre bort, hade en av dom satt sig i ett träd där.

Den släppte en skit innan den flög iväg.

En annan dag satt två havsörnar på isen.

Ännu en solnedgång från mitt hus.

Och en till.

Hornsjön, medan det var lite öppet vatten kvar.

Iris i solen. Hon är en härlig katt, väldigt sällskaplig, och vill alltid vara med mig och hundarna.

Murgröna, som är så grön och fin på vintern.

Vid Hornsjöns dammar. Lite spännande med svanarna.

Sally.

En familj med sångsvanar har hållit till vid dammarna i vinter.

Theia.

Theia och Tova tittar på svanarna.

Vila i soffan.

Stormen Alfrida knäckte många träd.

Blå Jungfrun från Mensalvaret.

Domherre, hona.

Grönfink i fikonträdet.

Blåst vid Hornsjön. Båthållningen är dålig, flera båtar under vatten och is.

Det är alltid vackert vid sjön, och ser alltid olika ut.

Två korpar.

Vid kusten.

Det är ovant med så grönt i markerna mitt i vintern.

Småskrakar.

Lek vid kusten.

Är du med matte?

Kvarnen vid Horns kungsgård i dramatiskt väder.

Seglande eklöv.

En ormvråk vid min fågelmatning. Hade hängt ut en slaksida från lamm.

Sally vid Hornsjön.

Det är omväxlande blött och isigt i markerna.

Theia och Sally.

Kottar är kul, tycker Sally.

Sluta!, säger Sally.

Här är det promenad vid Ramsnäs med kompisar. Fanny och Theia.

Fanny, Theia och Trixa.

Trixa (tror jag) och Theia.

Gammalt och nytt.

Sally.

Skatorna uppskattar också maten.

Här möter vi min syster och Ness på promenaden.

Ness.

Theia.

Vinterbadare.

Det är mycket dramatiska moln på vintern.

Det var alla mina bilder. Nu kommer bilder från valpköpare, där respektive hussar och mattar har fotat, om jag inte skriver annat.

Vidunderlige Vidar är ute på promenad.

Vilda och Roxie i skogen.

Kohagslyckans Vips, älskad som synes.

Vinner / Joschi, lek och ståtligt uppställd.

Också Joschi.

Kohagslyckans Utti / Billy, fotad av Lotta Svensson.

Ulva / Mitsouko, fotad av husse Fredrik Rutz.

Kohagslyckans Siri har fått fina kompisar, gjorda efter henne.

Fina Kohagslyckans Ronja.

Och Ronjas bror Rasken, i Dödevi.

Xenia / Idun gottar sig i mattes säng.

Idun verkar trivas i sängen.

Vinner / Joschi på promenad. Alltid lika ståtlig.

Då var det allt för denna gång. Nu ut i solen.

 

4 reaktion på “Solig morgon

 1. Marie

  Det skulle vara synd om du slutade skriva din blogg. Jag tycker om att läsa det väldigt mycket och ser alltid fram emot en ny uppdatering. Jag har läst det i många år trots att jag inte skriver några kommentarer. Svenska är inte mitt modersmål, och samtidigt som jag förstår, tala och läsa svenska, är jag nervös för att skriva på svenska eftersom jag vet att jag gör många fel.

  Jag kommer från Australien och bor nu i Oxelösund. Jag upptäckte din blogg när vår mycket älskade toypudel dog i hosten 2011 och jag letade efter en pudel uppfödare. Jag blev omedelbart kär i din blogg. Jag gillar verkligen hur du tar hand om dina hundar och att de förs upp till att vara riktiga hundar – att gå ut och springa, tumla, leka och att du håller kontakten med dem som köper dina valpar. Du är min idé om en perfekt hund uppfödare och om jag hade velat att ha en stor pudel skulle jag ha absolut köpt en från dig. Men jag bor i en liten lägenhet, så jag behövde en liten hund.

  Jag tycker om att titta på alla dina bilder. Din trädgård med alla de vackra plantorna har inspirerat mig att skapa en liten trädgård och stuga i en kolonilott. Jag matar också fåglar, återigen inspirerad av dig och det ger mig så mycket glädje att se dem. Bilderna från din omgivning är underbara. Landskap, kustutsikt, vilda fåglar och djur – du visar oss allt. Man får en verklig känsla för det liv du har och den plats där du bor och arbetar.

  Jag förstår att efter en tid kan man bli trött på att göra bloggen. Om du bestämmer dig för att sluta vill jag säga tack för allt du har delat med oss genom åren och att låta dig veta att jag kommer sakna att läsa om dig och dina hundar. Men jag hoppas verkligen att du kommer att fortsätta!

  1. admin Inläggsförfattare

   Tack så mycket Marie! Det är verkligen glädjande att höra att min blogg uppskattas. Det ger mig inspiration att fortsätta! Så mycket fint du skriver! Och du behöver verkligen inte skämmas för att skriva på svenska. Hoppas du hittar en liten fin pudel!

 2. Birgitta Lunden

  Din blogg är som en fin present varje gång du skriver och visar dina variation rika bilder. Du bor ju i sådan fantastisk miljö både din egen trädgård och omgivningarna. Och att du benämner både djur fåglar insekter och blommor uppskattar jag. Det är så kul att lära sig. Fascinerande också att följa årstiderna och valparna som föds och växer upp. Själv har jag inte den fysiska mäjöigheten att vara ute så mycket i naturen. Genom din blogg får jag ett rikt naturliv. Önskar innerligt att du fortsätter med den. ❤ tack för allt du delar med dig av.

  1. admin Inläggsförfattare

   Hjärtligt tack Birgitta! Så roligt att höra. Det ger mig mer inspiration.

Kommentarer inaktiverade.